Om oss

Vi bor på en gård som ligger i Ullasjö ca 3 mil från Borås.
Vi har här hittat vårt paradis mitt  i skogen, en perfekt plats för våra hundar.

Redan som liten flicka så älskade jag djur av alla sorter, min stora dröm var att få en egen hund. Efter att tjatat i många år så fick till slut min egna hund en underbar Cairnterrier vid namn Guntus! Med honom gjorde jag allt, långa promenader i skogen, jag gick på brukshundklubben och tävlade i lydnad och bruks. Jag deltog på mina första utställningar och jag tyckte allt var så roligt men framför allt så älskade jag honom så otroligt mycket!

Efter Guntus och i samband med att jag flyttade hemifrån så köpte jag en Golden retriever vid namn Kitty. Vi tävlade riktigt framgångsrikt i lydnad och viltspår men hon var ingen utställningshund då hon var lite av jakttyp. Men jag var nu helt biten av hundsport . Som kompis till henne så flyttade en långhårig collie in, Nellie som hon hette, var en blue merle collie och hon var efter en mycket framgångsrik Italiensk hane. Hon var väldigt vacker men tyvärr så var hon väldigt nervös och orolig.

Jag hade vid denna tiden träffat mina första springrar och blivit överförtjust i deras fantastiska temperament, alltid så glada och positiva. Så i slutet av 80 talet flyttade min första springer in …och sedan var det kört. Min första kull föddes 1995 och i den kullen föddes min stamtik CH Goldmoore´s Angel In Black ”Sally”. Hon var en fantastisk tik som förenade kraft med elegans och jag är nu inne på  7 generationen champion vinnade tikar efter henne. Ta gärna en titt på championsidanVi har nu 5 vuxna springer tikar här hemma och en liten Cairnterrier!

Att föda upp hundar gör att man anpassar hela sitt liv efter hundarna. Man väljer ett jobb som skall passa med tiderna och man väljer att bosätta sig mitt i skogen så att hundarna kan leva fritt och utan jobbiga grannar…! Och efter över 25 år med uppfödning så har jag inte ångrat mig en dag. Jag njuter varje dag när vi går våra promenader och jag ser fortfarande fram emot att planera nya kullar .

I alla år så har min man Michael stöttat och hjälpt mig, han kör långa utställningsresor och hjälper till att både trimma och visa hundar på utställning. Utan honom hade det aldrig gått. Vi har 3 vuxna barn och 4 ljuvliga barnbarn vi får hoppas att någon av dem vill fortsätta med hundarna.

Michael har varit tävlings cyklist i sin ungdom och vi tycker båda att det är väldigt roligt att se på cykeltävlingar, varje år försöker vi åka några veckor till Frankrike och se på Tour De France. Annars så går vår tid till renovering av vårt gamla hus, det är något vi älskar och jag har alltid nya idéer !

Christina